wie is online

We hebben 19 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 7.4%
Aquariumplanten - 22.2%
Gezelschapsvissen - 37%
Cichliden - 29.6%
Vijver - 3.7%

Aantal stemmen: 27
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: juni 30, 2023

Poes of vis?

Afdrukken E-mail

Hoi! Mijn naam is Manu. Sommigen onder u zullen mij wel kennen van op de clubreizen. Ik ben een lange kerel van vijftien en ik hou enorm veel van dieren. Bewijs? Ik heb een kat. Mijn opa, die heeft geen kat maar wel veel vissen en zeker vijf aquariums. Iedere keer als ik bij hem op bezoek ga, kijk ik uren naar die vissen met hun mooie kleuren en naar de vele soorten planten in die bak. Ik ga dan ook stilletjes eens in zijn viskot loeren, want daar zit er altijd wel één of andere soort met jongen.

Ik zou doodgraag ook zo een aquarium hebben, maar mijn opa zegt dat een poes de vissen opeet. Rechtuit gezegd vraag ik mij af waarom ik geen vissen én een poes zou kunnen houden? Hoe kan zo een lieve poes nu iets misdoen aan vissen die helemaal achter glas zitten?

Daarom had ik gedacht om een aquarium op mijn slaapkamer te zetten, want daar mag de poes van mama niet komen. Opa zegt dat het daar te koud is, omdat het warmwatervissen zijn en dat het ook geen werk is om altijd met water trap op en trap af te sleuren.

Dan moet er maar een andere plaatsje gevonden worden. Naast de open haard is er nog een groot stuk leeg en erg rustig. Want dat is ook belangrijk, zegt opa. Anders hebben de vissen schrik en gaan ze rap dood.

Misschien vraag ik wel aan opa om mama er van te overtuigen om daar een bakje te zetten. Hij kent haar toch al veel langer dan ik en zoals ik naar mama moet luisteren, zo moet mama toch naar opa luisteren? Zo komt het wel in orde, denk ik. Natuurlijk zal opa moeten komen helpen om dat aquarium in mekaar te steken maar hij zal dat wel graag doen, denk ik, omdat hij veel van mij houdt.

Ik zal van hem wel boekjes moeten lezen over vissen, daar ben ik bijna zeker van, want opa zegt dat dit de beste manier is om achteraf geen vodden te krijgen met de bak en met mama! Hij zal wel gelijk hebben, want hij leest nog altijd boeken, en hij is al héél oud. Ik hoop maar dat die boeken niet te moeilijk zijn, want dan word ik er echt moe van.

Binnenkort is het mijn verjaardag en ik denk dat ik dat aquarium nu maar ga vragen, maar mijn poes doe ik in geen geval weg.

Volgens mij houden poezen van vis!

Manu Van Goethem

De Siervis Leuven