wie is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 7.4%
Aquariumplanten - 22.2%
Gezelschapsvissen - 37%
Cichliden - 29.6%
Vijver - 3.7%

Aantal stemmen: 27
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: juni 30, 2023

Weetjes

Afdrukken E-mail

Volgens de leer van Feng Shui moet men in elke hoek van het huis een aquarium plaatsen. Plaats echter nooit een aquarium in de keuken of in de slaapkamer. Als bevolking neem je best 8 rode en 1 zwarte goudvis. De aquaria zullen voor jou boze geesten verjagen en ziekten opvangen. Zo zal je merken dat de vissen in één bepaalde hoek steeds zullen sterven, als er een zwarte wolk over je dak is getrokken (door het laat, te laat, thuiskomen van de vergadering of zo!)

Plaats ook nooit een vijver rechts voor je voordeur. Dit om je relatie veilig te stellen, want daardoor zou de heer des huizes meer de behoefte hebben om naar de buurvrouwen te lonken.

Voor carrière verbetering en bevordering geeft de leer je de raad een guppybak van 60 cm in bureel, werkplaats of living te plaatsen.

Dit had ik zelf best eerder geweten, ik dacht eens rap binnen te zijn! Ik heb veel te veel guppybakken geplaatst, met alle gevolgen vandien! Een averechts effect natuurlijk! Ik moet dus drastisch gaan inkrimpen met mijn guppen of ik kan mijn carrière vergeten en zal als een arme aquarioot sterven.

Eli Verhagen

(gelezen in De Watertuin)

N.v.d.r.: Vooral voor onze nieuwe leden wil ik toch wel opmerken dat je wat Eli vertelt met een korreltje zout moet nemen.

Maar dat van die vijver, daar kan ik inkomen, al is de reden waarom je geen vijver voor de deur plaatst volgens mij wel anders. Ik herinner mij nog levendig het voorval bij mijn vorige werkgever. Het was eind jaren ‘70 en wij verkochten geluidsinstallaties voor dancings. Voor de toonzaal was een mooi vijvertje aangelegd. Na een late, uitgebreide demo met veel vragen, discussies en goed overgoten met drank besloot de dancinguitbater die op bezoek was nog snel iets uit zijn wagen te halen voor hij het kontrakt tekende. De plons en de bijhorende vloek overstemden de laatste tonen van "I feel love" van Donna Summer. Niettegenstaande het natte pak heeft hij toch zijn bestelling geplaatst. Het materiaal dat wij verkochten was dan ook van zeer goede kwaliteit!

Roger