wie is online

We hebben 36 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 7.4%
Aquariumplanten - 22.2%
Gezelschapsvissen - 37%
Cichliden - 29.6%
Vijver - 3.7%

Aantal stemmen: 27
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: juni 30, 2023

Zelf waterplanten kweken

Afdrukken E-mail

Waterplanten kweken

Ik was op 11/05/2007 aanwezig op de ledenvergadering betreffende het zelf kweken van aquariumplanten (door Jan Van Sebroeck). Het leek me wel wat om dit ook eens te proberen en net voor het groot verlof ben ik eraan begonnen.

In de kelder stond nog een klein kweekserretje (40cmX25cm). Hierin plaatste ik enkele margarinepotjes gevuld met de samenstelling gebruikt door Jan Van Sebroeck. Ik legde er enkele stukjes wortels en stengels van Hygrophyla stricta in en plaatste het op de vensterbank, hopende op een heerlijk zomerzonnetje. Dat zonnetje hebben we deze zomer niet veel gezien en dus gebeurde er ook niet veel in het kweekbakje. Ik liet het gewoon staan om te zien wat er zou gebeuren. Met het kouder worden diende we uiteraard de verwarming aan te zetten en plaatste ik het bakje op een radiator. Plots bleek het heel snel te gaan en begonnen er op verschillende plaatsen plantjes te groeien.

Ik heb nu al drie keer plantjes gesnoeid en in mijn aquarium geplaatst. Het enige verschil met de "moederplanten" is dat deze ongeveer 30 cm hoog is en dat de zelf gekweekte plantjes blijven hangen op een hoogte van +/- 20 cm. 
Ik heb er geen extra lampen bij gehangen, enkel daglicht en de warmte die van de radiator komt.

Met dit berichtje wil ik mensen die twijfelen om het te proberen aanmoedigen het te doen. Ik twijfelde ook om eraan te beginnen maar ben nu blij het te hebben gedaan.
 
Ronny van Campenhout, De Siervis Leuven
 
PS: Je kan hierover meer lezen op onze website in het verslag van de vergadering van
11/05/2007.