wie is online

We hebben 15 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 7.4%
Aquariumplanten - 22.2%
Gezelschapsvissen - 37%
Cichliden - 29.6%
Vijver - 3.7%

Aantal stemmen: 27
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: juni 30, 2023

8-12-2023 - Frans Guyana 2022 door Georges De Roeck

Afdrukken E-mail

Deze maand komt Georges ons het vervolg vertellen van zijn avonturen tijdens zijn reis naar Suriname en Frans Guyana die hij in 2022 gemaakt heeft. Wie dit jaar in maart op de vergadering was kent reeds zijn lotgevallen in Suriname. Nu neemt hij ons mee naar het buurland Frans Guyana.

Het was over de volle lijn een reis met onvoorziene omstandigheden. In Suriname maakten ze reeds kennis met de wet van Murphy en in Frans Guyana kwamen ze de broer van Murphy tegen! Dit vertelt hij er zelf over.

“Als we dachten dat we in Suriname alle regen gekregen hadden vergisten we ons, ook hier hebben we nog nooit zoveel water gezien. De ene keer viel het water met bakken uit de hemel. Een andere keer hadden we te maken met snelstromende rivieren. Normaal is deze periode naar het “einde van de grote zomertijd” een relatief droge periode maar nu is het weer zwaar beïnvloed door de klimaatverandering. En als de zware regenval niet de spelbreker is, dan is onze bestemming onbereikbaar door wegenwerken. En toch hebben we vissen kunnen vangen. Nemen we even Crique Blanche, vorige keer (in 2019) was het echt zoeken om enkele koppels te vangen en nu vingen we op korte tijd makkelijk honderd vissen. Kom zeker luisteren, dan horen jullie het hele verhaal”

Een vergadering om niet te missen dus!