Dag van de Kweekcentrale op 12/11/2000

Dag van de Kweekcentrale op 12/11/2000

Verslag Dag van de Kweekcentrale

In november was er geen algemene vergadering: die vrijdagavond werd gebruikt om een deel voor de opbouw van De Dag van de Kweekcentrale in gereedheid te brengen

Zaterdagmorgen was er een ploeg ter beschikking om de standen klaar te zetten, elektriciteit te voorzien en alles op te kuisen.

De zondagmorgen waren de standhouders vrij vroeg aanwezig om hun vissen, planten of materiaal ten toon te stellen.

Standhouders hadden we niet te kort ( 36 ). Integendeel we hebben er, wegens plaatsgebrek, moeten weigeren. Spijtig dat er dan op de dag zelf twee niet zijn komen opdagen en ons niet verwittigd hebben.

Inmiddels had er zich een nieuwe ploeg helpers ter beschikking gezet, nl. helpers in de bar en aan de broodjesstand, helpers om de vissen en planten in te pakken en helpers om de tombolalotjes aan de man te brengen.

Wat moesten we nu nog hebben? ……Bezoekers!

En daar was ook geen nood aan. Even voor tienen kwamen de eersten toe en al gauw was het aanschuiven aan de standen. Onder de middag was het iets rustiger, maar na 14 uur kwam er een nieuwe golf van geïnteresseerden binnen.

Van de standhouders vernamen wij dat ze zeer tevreden waren met het resultaat. Sommigen waren om 13 uur al uitverkocht. Ook de bezoekers waren opgetogen, want zij hadden minder courante vissen en/of planten op de kop kunnen tikken. Voor de voordrachten was de belangstelling minder. Per voordracht (er waren er 3) was er maar een groepje van 10 à 15 mensen aanwezig. Maar de voordrachtgevers vertelden mij dat diegenen die er waren met volle aandacht en interesse de voordrachten volgden.

Even na vier was de ploeg die ’s zaterdags alles had klaargezet, weer paraat om alles terug af te breken en op te bergen.

Om 18 u was de gang aan het lokaal leeg en opgekuist!!!.

Toen ik om 19u30 naar huis ging stonden er nog enkelen aan de bar te genieten van hun (laatste?) pint en hoorde ik ze meermaals zeggen dat ze "ne plezanten dag gehad hebben".

Deze zevende editie van De Dag van de Kweekcentrale was weerom een succes. Een dergelijk succes hangt grotendeels af van het aantal standhouders, wat ze aan te bieden hebben en van de bezoekers.

Maar zonder de medewerking van de harde kern onder onze leden zou dit initiatief niet mogelijk zijn. Ik heb er hierboven al een deel aangehaald, maar in de week voor en na de dag zelf zijn er nog enkelen die met hun auto en aanhangwagen op en af rijden om in de stadsmagazijnen de gehuurde tafels en stoelen op te halen en weg te doen of andere zaken te vervoeren, om in de nacht van zaterdag op zondag bewaking te doen, enz.

Bewust heb ik geen namen genoemd. Je weet wel, … om niemand te vergeten.

Dus aan alle medewerkers: van harte bedankt voor jullie hulp.

Wij zijn er van overtuigd dat we volgende keer opnieuw op jullie medewerking mogen rekenen! (De tentoonstelling in maart 2001, de Dag van de Kweekcentrale in november 2001, …)

Een succes!!

De belangstelling voor de Dag van de Kweekcentrale was ook dit jaar weer zeer groot. Niet minder dan 36 standhouders hadden zich ingeschreven om op 12 november deel te nemen aan onze jaarlijkse open-deur dag met ruilbeurs. Ongeveer 135 meter tafels waren er nodig om hun zelfgekweekte vissen en planten of tweedehandsmateriaal ten toon te stellen. Het bezoekersaantal was moeilijk te schatten, maar voor de middag kon je over de koppen lopen. Tot laat in de namiddag vonden talloze liefhebbers hun gading. Zoals steeds was er ook nu weer een ruim aanbod aan voordrachten over de kweek.

Zowel standhouders als bezoekers waren tevreden. Ook wij waren tevreden: eens te meer zijn we er in geslaagd om aquariumliefhebbers bij mekaar te brengen om hun hobby intenser en op een verantwoorde manier te beleven.

Het welslagen van deze activiteit zou echter niet mogelijk geweest zijn zonder de hulp van een vaste kern medewerkers die van zaterdagmorgen tot zondagavond op een of andere manier meegeholpen hebben. Iedereen bedankt voor de medewerking!

Schrijf nu de datum voor onze volgende ontmoeting al in je agenda: de Dag van de Kweekcentrale 2001 gaat door op 11 november 2001.

Roger

PS: Hebben jullie de reportage op ROB-TV gezien op 13/11?