Dag van de Kweekcentrale op 11/11/2001

Dag van de Kweekcentrale op 11/11/2001

De Dag van De Kweekcentrale was al aan de achtste editie toe.

Stilaan geraken we dus ook gewoon aan wat er allemaal moet gedaan worden. Gedurende de voorbije jaren is er een draaiboek bijgehouden waardoor de voorbereidingen gemakkelijker verlopen. Reeds in januari worden de eerste strooibriefjes gedrukt, in april volgt de definitieve versie met vermelding van de sprekers. Vanaf mei is "De Dag van de Kweekcentrale" een wederkerend agendapunt op onze bestuursvergaderingen.

De aanvragen tot deelname kwamen vlot binnen en al gauw besefte onze voorzitter, die de plannen van de opstelling tekent, dat het weer meten en passen zou worden om iedereen een gepaste standplaats te geven. Uiteindelijk waren er toch nog een aantal meters meer nodig dan vorig jaar. Dit jaar hadden we 36 deelnemers over 134 meter.

De opbouw startte de zaterdagmorgen met het aanbrengen van de elektrische leidingen en het opstellen van de tafels. In de vroege namiddag waren deze klussen geklaard. Hier en daar nog wat aanpassingen en opkuis en hop het was klaar!!! Vroeger dan vorig jaar.

Eén deelnemer had 's namiddags laten weten dat hij niet kon komen, maar dat was dan weer goed voor een ander liefhebber die mij 's avonds om 20 uur nog opbelde om te vragen of hij "aub nog kon meedoen".

De vooravond van de Dag van de Kweekcentrale viel gelijk met de tweede zaterdag van de maand, dag waarop we nu, bij wijze van proef, het lokaal openstellen. De pessimisten die dachten dat er niemand zou komen, hadden het verkeerd voor. Een vijftiental leden waren toch "eens komen zien of er (n)iemand was!" Zij bleven nog wat gezellig napraten. Eentje bleef zelfs tot 's morgens vroeg. Maar die hadden wij op voorhand gevraagd om te blijven, ….om de bewaking in de gang te doen!

Zondagmorgen kwamen de eerste standhouders vrij vroeg toe zodat ze rustig hun bakken konden vullen met water en vissen of hun ander aquariummateriaal konden presenteren.

Ook de liefhebbers waren op tijd en vrij vlug veranderden de eerste vissen van eigenaar. Gans de voormiddag was het vrij druk en moest er aan sommige tafels aangeschoven worden om zijn beurt af te wachten.

In vergelijking met vorig jaar is er na de middag wat minder volk gekomen. Maar het was nu ook nog prachtig weer en dat was nog eens de gelegenheid om nog iets in de tuin of een goeie wandeling te doen.

En ja, als je iets speciaals wil kom je best zo vroeg mogelijk naar een ruilbeurs. Sommige standhouders waren al rond 13 uur uitverkocht.

Voor de voordrachten hadden wij dit jaar Romain Van Lysebettens (Aquarianen Gent) en Gilbert Maebe (Betta Buggenhout) uitgenodigd.

Hun uiteenzetting, respectievelijk over cichliden en regenbogen, werd door een beperkte maar geïnteresseerde groep bijgewoond.

Rond 16 uur stond de afbraakploeg klaar en tegen zeven uur was alles opgeruimd en uit de gang verdwenen!

Algemeen mogen we zeggen dat deze Dag van De Kweekcentrale weer bijzonder geslaagd was. Uit de positieve reakties die we gekregen hebben bleek dat zowel standhouders als bezoekers zeer tevreden waren.

Uit de belangstelling voor dergelijke activiteit kunnen we afleiden dat onze echte aquarianen op zoek gaan naar mooie maar vooral, gezonde vissen en planten, die ze dan nog tegen vriendenprijzen, en bij liefhebbers, kunnen aanschaffen.

En dat is het doel van De Dag van de Kweekcentrale!

Het succes van dergelijke beurs hangt natuurlijk niet alleen af van de standhouders en de bezoekers.

Gelukkig kunnen we beroep doen op een vrij grote kern van vaste medewerkers voor de opbouw, elektriciteit plaatsen, timmeren, wegwijzers aanbrengen, bewaking doen, broodjes en soep maken, den bar verzorgen, tombola verkopen, visjes scheppen, afbreken, opkuisen, het gehuurde materiaal terug naar het stadsmagazijn vervoeren, ………

In naam van het ganse bestuur dank ik iedereen die zijn of haar medewerking heeft verleend …... en ik hoop dat wij er nog kunnen op rekenen voor onze volgende

Dag van de Kweekcentrale

op 10 november 2002

Wij danken ook de Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders (BBAT) die aanwezig was met de boekenstand, de shop en de buitenlandse tijdschriften, de verschillende clubafgevaardigden die ons een bezoek brachten en de redacteurs die deze activiteit in hun maandblad publiceerden.