Dag van de Kweekcentrale op 7/11/2004

Dag van de Kweekcentrale op 7/11/2004

De 11de editie van de Dag van De Kweekcentrale was opnieuw een groot succes.

Aanvankelijk komen de inschrijvingen voor deelname traag binnen, maar naarmate de dag in zicht komt neemt het aantal deelnemers toe. Niettegenstaande de uitbreiding van de beschikbare ruimte hadden wij geen plaats meer voor enkele late inschrijvers.

Een drietal standhouders is, zonder enige vorm van verwittiging niet komen opdagen. Spijtig, want, hadden zij een klein verwittigingske gedaan, dan hadden wij nog een aantal geïnteresseerden kunnen contacteren…

Enkele standhouders waren er op zondagmorgen vroeg bij zodat zij hun stand rustig konden opbouwen. Ook de eerste bezoekers lieten niet op zich wachten. Dat is normaal, want wie speciale vissen of planten zoekt komt best zo vroeg mogelijk. In de voormiddag was het dan ook zeer druk, terwijl het er in de namiddag wat kalmer aan toe ging.

Wij mochten opnieuw vele positieve reacties van standhouders en bezoekers ontvangen. Voor beide is de Dag van de Kweekcentrale een goeie zaak. De standhouders geraken er hun zelfgekweekte vissen en planten kwijt en de liefhebbers kunnen mooie en vooral gezonde vissen tegen interessante prijzen aanschaffen. Bovendien is het ook een gelegenheid om (opnieuw) in contact te komen met liefhebbers of bestuursleden van andere clubs. Eén standhouder, die er om beroepsreden enkele jaren niet kon zijn, was er dit jaar opnieuw bij en zei me nadien: "Ik ben zo content dat ik er terug bij kon zijn, dat ik van die sfeer kon genieten en vooral… dat ik een aantal bevriende aquarianen terug gezien heb!"

Standhouders en bezoekers zijn van groot belang voor het succes van dergelijke ruilbeurs.

Maar zonder de hulp van een vrij grote kern van vaste medewerkers voor de opbouw, elektriciteit plaatsen, timmeren, wegwijzers aanbrengen, bewaking doen, broodjes en soep maken, de bar verzorgen, tombola verkopen, visjes scheppen, afbreken, opkuisen, het gehuurde materiaal terug naar het stadsmagazijn vervoeren, … zouden wij dergelijke activiteit niet kunnen aanbieden.

In naam van het ganse bestuur dank ik iedereen die zijn of haar medewerking heeft verleend …en ik hoop dat wij op hen nog kunnen rekenen voor onze volgende

Dag van de Kweekcentrale

op 13 november 2005