wie is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 8.3%
Aquariumplanten - 20.8%
Gezelschapsvissen - 33.3%
Cichliden - 33.3%
Vijver - 4.2%

Aantal stemmen: 24
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: mei 10, 2017

Dag van de Kweekcentrale op 13/11/2005

Afdrukken E-mail

Dag van de Kweekcentrale op 13/11/2005

De dinsdag na de tentoonstelling waren de gangen terug leeg en opgekuist, en de woensdag was alles netjes opgeborgen in ons lokaal. Ook hiervoor hebben we kunnen rekenen op een ploeg die zich daarvoor ten volle heeft ingezet. Aan allen een gemeende dank u.

En alles stond nog maar terug op zijn plaats of er moest weer een groot deel uitgehaald worden voor de voorbereiding van de Dag van de Kweekcentrale.

Het was grotendeels dezelfde ploeg als van de opbouw van de tentoonstelling die er voor gezorgd heeft om ruim 150 meter tafels te plaatsen en elektrische leidingen te leggen ten behoeve van de standhouders.

De eerste standhouders kwamen zondagmorgen vrij vroeg toe om hun stand op te bouwen. Helaas waren er dit jaar weer standhouders bij die, zonder enige vorm van verwittiging, niet zijn komen opdagen. Een goeie 12 meter stand bleef onbemand. Dat vinden wij heel spijtig, want wij hebben, zelfs de zaterdag nog, aanvragen tot deelname moeten weigeren.

Het aanbod en de belangstelling was ook dit jaar zeer groot. Bij sommige standhouders stond er al kort na de middag een bordje met "Uitverkocht".

Rond 16 uur liep alles ten einde en kon de afbraak weer beginnen.

Omdat de ondergrond in de gangen niet overal waterdicht is dringen we er bij onze standhouders telkens op aan om voorzichtig te zijn met het ledigen van de aquaria en geen water te morsen, zodat het bij onze onderburen ook droog blijft.

Dit jaar is dat bijzonder goed meegevallen. Maar dit was grotendeels te danken aan de tussenkomst van ons Anita!

Zij was op het lumineuze idee gekomen om een vat te plaatsen met onderaan een darm aan en die zo, via de trap, naar buiten in de goot kwam. Er moest dus niet meters ver met emmers gezeuld worden.

De emmers konden in dit vat geledigd worden en het water liep netjes naar buiten.

Wij hebben dit nu het "Anita-vat" genoemd en het zal nog menig keer dienst doen!

Danny