wie is online

We hebben 14 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 8.3%
Aquariumplanten - 20.8%
Gezelschapsvissen - 33.3%
Cichliden - 33.3%
Vijver - 4.2%

Aantal stemmen: 24
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: mei 10, 2017

12/05/2017 - Het Paludarium door Bjorn Horelbeke

In deze voordracht geeft Bjorn een complete beschrijving van de bouw van zijn paludarium. Alle aspecten komen aan bod: de afmetingen, constructie, verwarming, belichting, sproei-installatie, verluchting, …

Eens de verblijfplaats voor de dieren klaar is wordt er ingegaan op de inrichting en beplanting van de bak. Welke materialen gebruiken we, waarop moet men letten bij het planten en welke planten zijn geschikt.

De volgende stap is natuurlijk het selecteren en aankopen van de bewoners. De verschillende soorten pijlgifkikkers die Bjorn in zijn bak verzorgt komen aan bod: welke dieren zijn makkelijk, welke kan men als beginner best vermijden en wat kan men zonder problemen bij mekaar plaatsen.

Waar men eigenlijk moet mee beginnen alvorens dieren aan te kopen is natuurlijk zorgen voor voedsel. Afhankelijk van de soorten die men wil verzorgen zal men voedseldieren moeten aankopen en beter nog zelf kweken.

Bjorn maakt van alle aanwezigen volleerde paludariumbezitters, met zijn eigen bak als voorbeeld.

Een voordracht voor iedereen die met deze tak van de hobby wil kennismaken en zelf zo’n juweeltje in de living wil plaatsen.