wie is online

We hebben 21 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 8.3%
Aquariumplanten - 20.8%
Gezelschapsvissen - 33.3%
Cichliden - 33.3%
Vijver - 4.2%

Aantal stemmen: 24
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: mei 10, 2017

08/12/2017 - LED verlichting door Georges De Roeck

We kunnen er niet naast kijken, het tijdperk van de ledverlichting is overal tegenwoordig: straatverlichting, in de woning en zelfs de verlichting op de luchthaven in de bakens. Natuurlijk is dit een ander verhaal dan de verlichting in de aquarium– en terrariumwereld.

Ook in onze hobby heeft deze verlichting inmiddels zijn intrede gedaan! In functie van jouw budget kan je hier op inspelen. Je kan een kant en klaar systeem kopen maar het kan ook anders en na een tipje van de sluier gelicht te hebben waag je het misschien zelf, als handige Harry, om wat in elkaar te knutselen.

Als je weet dat er reeds een eerste keer sprake was van LED verlichting rond de twintiger jaren van vorige eeuw, dan is dit onderwerp lang verborgen gehouden! Door … de industrie of … die er belang bij hadden dat dit niet wereldkundig gemaakt werd? In ieder geval stond men er zeer weigerachtig tegenover, zelfs spottend.

Na wat droge materie tijdens het eerste deel brengt Georges ons na de pauze wat praktijk met controle metingen naar effectieve lichtsterktes die de verschillende led systemen u bieden.

Schrijf de datum nu al op in jouw agenda.