wie is online

We hebben 5 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 8.3%
Aquariumplanten - 20.8%
Gezelschapsvissen - 33.3%
Cichliden - 33.3%
Vijver - 4.2%

Aantal stemmen: 24
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: mei 10, 2017

13/04/2018 - Levendbarende vissen met spleetoogjes door Ronny Vannerom

Ondertussen kennen jullie allemaal Ronny en zijn passie voor en kennis over levendbarende vissen. Bij deze nieuwe voordracht gaan we samen met hem op zoek naar halfsnavelbekjes. Over deze vissoort wordt weinig geschreven en ook in de aquaristiek zijn ze zeldzaam terug te vinden. Om deze soorten te ontdekken moeten we naar het Indisch archipel afzakken waarbij het eiland Sulawesi zeer belangrijk is voor de endemische soorten.

In wetenschappelijke kringen zijn de snavelbekjes reeds meer dan 200 jaar bekend maar het is pas sinds 1823 dat het eerste exemplaar van de Dermogenys pusilla beschreven is. Toch duurt het nog tot eind 20ste eeuw voordat de echte onderzoeken naar de verschillende soorten opgestart worden.

We maken tijdens deze voordracht kennis met de verschillende soorten en krijgen tips hoe we deze visjes kunnen houden en zelfs hoe we ermee kunnen kweken. En natuurlijk komen we op onze reis naar Azië op zoek naar deze levendbarende vissen ook andere soorten tegen die de revue zullen passeren.

Schrijf de datum nu al op in jouw agenda, want het wordt weer een leerrijke avond!