wie is online

We hebben 46 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 8.3%
Aquariumplanten - 20.8%
Gezelschapsvissen - 33.3%
Cichliden - 33.3%
Vijver - 4.2%

Aantal stemmen: 24
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: mei 10, 2017

14/12/2018 - Het Victoriameer door Romain Van Lysebettens

Ik denk niet dat ik jullie Romain, mijn goede vriend uit Gent, nog moet voorstellen. Menigeen heeft hem reeds ontmoet tijdens één van de vele voordrachten die hij in onze vereniging bracht. Dat zijn hart uitgaat naar cichliden hoef ik jullie niet meer te zeggen. Met passie kan hij vertellen over soorten uit alle continenten, maar ik vermoed toch dat zijn voorliefde uitgaat naar de Afrikaanse schonen.

De meeste liefhebbers van Afrikaanse cichliden houden vissen uit het Malawi- en/of het Tanganjikameer. Minder bekend zijn de soorten uit het Victoriameer; een ideale gelegenheid dus om Romain te vragen er jullie meer over te komen vertellen.

Bij deze voordracht voert hij ons mee langs de oevers van het Victoriameer en laat ons kennismaken met het biotoop. Ook wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende bewoners van het meer. Naast de beschrijving van de soorten komt eveneens hun houdbaarheid en natuurlijk de kweek aan bod.

Dit wordt een avond om niet te missen voor alle cichlidenliefhebbers, maar ook voor hen die houden van een aangename, leerrijke babbel.

Wij verwachten jullie massaal!!