wie is online

We hebben 9 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 7.4%
Aquariumplanten - 22.2%
Gezelschapsvissen - 37%
Cichliden - 29.6%
Vijver - 3.7%

Aantal stemmen: 27
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: juni 30, 2023

08-03-2024 - Water in de kleine tuin door Guido Lurquin

Een tuinvijver: velen dromen ervan, maar weten niet goed hoe er aan te beginnen. En dan heb je anderen die het idee gewoon uit hun hoofd zetten omdat ze er van uit gaan dat hun tuin er te klein voor is.
De maand maart is nog een goede maand om te beginnen met de planning en de bouw van een vijver, waar je in de zomer nog plezier kan aan beleven. En wie kan er nu beter advies geven om je droom werkelijkheid te laten worden? Guido zal het bij deze voordracht hoofdzakelijk hebben over kleinere waterpartijen.

Mensen met een kleine tuin denken al vlug: een vijver, dat is niets voor mij, mijn hofje is al zo klein. Zij redeneren echter verkeerd. Het omgekeerde is waar: de toepassing van water vergroot de tuin visueel. Door het horizontale grensvlak en de reflecties in het spiegelende nat lijkt het wijktuintje of stadstuintje ineens veel groter. Ook het kleinste stadstuintje of balkon kan worden opgevrolijkt met water. Een saai grasveldje, een verloren hoekje, een ongezellig terras… leg er een waterpartijtje aan en zie wat er gebeurt.

Mensen die meer plaats hebben en een groter project willen starten zullen bij deze voordracht zeker ook heel wat ideeën en goede raad kunnen opdoen.

Een vergadering om niet te missen dus!