wie is online

We hebben 7 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 7.4%
Aquariumplanten - 22.2%
Gezelschapsvissen - 37%
Cichliden - 29.6%
Vijver - 3.7%

Aantal stemmen: 27
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: juni 30, 2023

12-04-2024 - Kweken van prachtguppen door Eddy Van Voorden

De spreker van vanavond heeft een jarenlange ervaring met het kweken van prachtguppen. Zo stond hij onder andere mee aan de basis van de Belgische Guppyvrienden. Hij was eveneens lange tijd keurmeester op de belangrijkste Europese guppententoonstellingen. Uiteraard stelde hij daar ook zijn eigen kweekresultaten tentoon. En het zal je verbazen hoe zo’n tentoonstelling tot stand komt en van waar de verschillende kweekvormen afkomstig zijn.

De voordracht begint met een overzicht van de geschiedenis van de aquaristiek, en gaat dan meer specifiek in op de verzorging van de gup (Poecilia reticulata).
Je krijgt eveneens een kort overzicht van de internationaal erkende guppystandaards met de verschillende staartvormen. En om aan die standaards te voldoen moet er uiteraard selectief gekweekt worden. Er wordt daarbij ingegaan op de wetenschappelijke achtergrond van het selecteren en hoe dat dan in de praktijk gebeurt.
En tot slot gaan we nog op bezoek bij ervaren guppenkwekers van over de hele wereld en werpen er een blik op hun kweekinstallaties en de prachtguppen die ze creëren.

Een vergadering voor specialisten? Misschien, maar ook voor iedere aquariaan die begaan is met zijn of haar vissen.