wie is online

We hebben 10 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 7.4%
Aquariumplanten - 22.2%
Gezelschapsvissen - 37%
Cichliden - 29.6%
Vijver - 3.7%

Aantal stemmen: 27
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: juni 30, 2023

10-05-2024 - De terugkeer van de Go(o)den door Ronny Vannerom

Deze maand brengt Ronny ons een vervolgverhaal over de goodeiden, een endemische levendbarende vissoort die nu bijna 10 jaar zijn lievelingsvis is in zijn aquariums. Deze nieuwe voordracht is een beetje een vervolgverhaal op de voordracht van 2017 “Goodeiden, de goden onder de levendbarende vissen“.

We gaan op ontdekking in Mexico, het land van vakantie, zon en warmte of het drankje Tequila maar over de biodiversiteit wordt er zelden iets verteld en toch moeten we zeggen dat Mexico mee bovenaan de lijst staat met de hoogste biodiversiteit van de wereld.

We beginnen onze reis bij de Rio Teuchitlán in de deelstaat Jalisco, waar we verschillende soorten goodeiden terugvinden en waar projecten bestaan om deze terug te introduceren in hun vroegere habitat. We bezoeken ook een aantal mooie biotopen in de staat Michoacan en maken in Lake Patzcuaru kennis met de met uitsterven bedreigde Ambystoma dumerilii.

We zien ook wat er de laatste jaren met Mexico gebeurd is: opwarming, vervuiling, introductie van exoten...

Zoals steeds zal ook nu weer het verhaal gaan over de moeilijke overlevingskansen van de vissen, maar daarnaast wil het ook een aanzet zijn om sommige soorten eens in het aquarium te houden. Het is zeker een aanrader voor de echte aquariaan!