wie is online

We hebben 7 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

10-06-2022 - Message in a plastic bottle door Ronny Vannerom

Afdrukken E-mail

Nieuwe voordracht!!

Bij de verschillende voordrachten die Ronny in onze club bracht vertelde hij ons over de mooie soorten zoetwatervissen waar hij als gedreven aquariaan mee bezig is. Een steeds terugkomend thema is ook het grote verlies aan biotopen door de vervuiling en de opwarming van de aarde. Zelf staat de mens er niet altijd bij stil, maar is hier wel dagelijks zelf de oorzaak van.

Sinds 1970 zijn de populaties van wilde dieren gemiddeld met 60% in omvang afgenomen. En vissen komen uiteraard ook voor in deze cijfers. Ze worden zelfs meer en meer aanzien als de meest bedreigde diersoort ter wereld.

Noord-Amerika wordt beschouwd als het continent met de grootste zoetwater diversiteit ter wereld. Maar van de 800 soorten zoetwatervissen die er voorkomen worden er maar liefst 37% als bedreigd gecatalogeerd.

In zijn nieuwe voordracht zal Ronny dan ook op zoek gaan  naar de meeste bedreigde vissoorten in dit land. We maken een rondreis door verschillende staten en maken er kennis met  een aantal biotopen, de soorten die er voorkomen en de acties die ondernomen worden om deze mooie vissen te laten overleven.

Dit is een voordracht die je niet mag missen!!