wie is online

We hebben 20 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 7.4%
Aquariumplanten - 22.2%
Gezelschapsvissen - 37%
Cichliden - 29.6%
Vijver - 3.7%

Aantal stemmen: 27
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: juni 30, 2023

De nieuwe website

Afdrukken E-mail

Juli 2013

Eindelijk zijn we terug online. Het heeft heel wat tijd gekost om deze nieuwe versie en nieuwe layout van onze site klaar te krijgen. De reden is duidelijk: de oude site was de laatste tijd onderhevig aan heel wat hacker aanvallen. In de meeste gevallen konden we die teniet doen, maar in april werd de situatie zo erg dat de hosting provider besloot de site uit te schakelen, tot we een oplossing gevonden hadden voor het probleem.
Vooral het forum en de aanvraag voor een login bleken de ideale manier te zijn om de server zodanig te belasten dat niet alleen wijzelf maar ook alle andere gebruikers van deze server hieronder te lijden hadden.

De oorzaak lag bij de zeer oude versie van Joomla, de omgeving die gebruikt werd om de oorspronkelijke site aan te maken eind 2007. En uiteraard waren daardoor ook de functies zoals het forum, de aanvraag voor een login en het contactformulier niet meer waterdicht en dus onderhevig aan hacker aanvallen.
En ik kan jullie verzekeren dat die aanvallen niet miniem waren: in piekperiodes werden er tot 2 nieuwe logins aangevraagd per minuut, waardoor de server door de knieën ging.

Ondertussen zijn we overgeschakeld naar de laatste versie van Joomla. Dit heeft uiteraard heel wat tijd en geld gekost, vooraleer dit gerealiseerd was.

De volgende stap is een update met recente artikels uit het maandblad en voor de geregistreerde gebruikers voorzien we ook de vorige jaargangen van het maandblad, voor zover ze beschikbaar zijn, in digitale vorm (als pdf).

Wie een login heeft, kan die blijven gebruiken, maar dat is niet voldoende: je moet ook geregistreerd gebruiker zijn. Als je al een login hebt, maar niet meer kan inloggen (paswoord vergeten, login naam vergeten, nog niet geregistreerd), stuur me dan een bericht via het "contacteer ons" scherm en dan verder naar KAV De Siervis Leuven. Vertel me wat jouw probleem is en ik los het voor jou op. Je kan uiteraard ook gewoon een nieuwe login aanmaken, maar dat lukt niet als je mailadres al bestaat.

Ik hoop dat je veel leesplezier zal beleven aan de nieuwe site.

Roger