wie is online

We hebben 39 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 7.4%
Aquariumplanten - 22.2%
Gezelschapsvissen - 37%
Cichliden - 29.6%
Vijver - 3.7%

Aantal stemmen: 27
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: juni 30, 2023

13-05-2022 - Voortplanting van vissen / Bijlzalmen door Georges De Roeck

De wereld van de vissen is fascinerend. In het aquarium kan je soms genieten van een prachtig schouwspel dat al dan niet uitmondt in een spontane  kweek. Deze nakweek kan er zowel komen van levendbarende soorten als van eierleggers.

Maar hoe ga je nu te werk als je gericht wil kweken? Zijn er moderne snufjes op de markt of wordt een kweek nog steeds opgezet zoals lang geleden? Soms kan de kweek lukken in het gezelschapsaquarium, maar voor veeleisende soorten moet je toch gebruik maken van een speciaalaquarium. In het eerste deel van de voordracht wordt op dit thema dieper ingegaan.

Iedereen heeft al wel eens bijlzalmen zien rondzwemmen in het aquarium of heeft ze zelf gehouden. Het aanbod van deze vissen is eerder beperkt. In het gezelschapsaquarium kan je ze vrij gemakkelijk houden. Als je ze dan sierlijk door je bak ziet zweven kan je niet begrijpen dat ze niet méér gehouden worden. Maar stel dat je ze wil kweken... Gemakkelijk is dit niet! Maar er zijn wel truckjes voor... In het tweede deel van deze voordracht kom je hier meer over te weten.

Dit is een voordracht die je niet mag missen!!