wie is online

We hebben 9 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 8.3%
Aquariumplanten - 20.8%
Gezelschapsvissen - 33.3%
Cichliden - 33.3%
Vijver - 4.2%

Aantal stemmen: 24
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: mei 10, 2017

10-02-2023 - Panamese pijlgifkikkers door Roger Veltens

Toen we in 2011 voor het eerst Panama bezochten had ik niet gedacht dat ik “op eigen kunnen” pijlgifkikkers in de natuur zou vinden. Maar het lukte! In 2014 waren we beter voorbereid.

Op sommige plaatsen werd de hulp ingeroepen van gespecialiseerde gidsen. We gingen op zoek naar gifkikkers op Ancon Hill, op Taboga en in El Valle de Anton. We gingen voor het eerst naar prachtige locaties in Guna Yala en op de grens van de provincie Darien. En uiteindelijk vlogen we naar Bocas del Toro waar we verschillende eilanden met elk hun eigen soort pumilio ontdekten.

Tijdens de presentatie laten we je echter niet alleen kennis maken met pumilio’s. Ook Ranitomeya’s, Dendrobates, glaskikers, verschillende soorten reptielen en Midden-Amerikaanse zoogdieren passeren de revue. En we doen zelfs een poging om een bijna uitgestorven soort op te sporen.

Zullen we hem ontdekken?...

Als je dat wil weten moet je zeker naar de voorstelling komen!

Maar ik wil jullie nu al waarschuwen: als je komt kijken en luisteren en het virus krijgt je te pakken, zal je onweerstaanbaar aangezet worden om ook ter plaatse te gaan zodat je het allemaal met eigen ogen kan meemaken.