wie is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 8.3%
Aquariumplanten - 20.8%
Gezelschapsvissen - 33.3%
Cichliden - 33.3%
Vijver - 4.2%

Aantal stemmen: 24
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: mei 10, 2017

Verslag clubreis naar de Zoo van Keulen

Afdrukken E-mail

Op zaterdag 27 mei 2000 trokken we met een letterlijk overvolle dubbeldekker (76 plaatsen en 77 inschrijvingen) naar Keulen.

Bij het vertrek was het weer niet zo denderend maar later zou blijken dat in Duitsland de donkere wolken plaatsgemaakt hadden voor een aangename zonneschijn.

Na een goed uur rijden stopten we aan een nette cafetaria waar, in tegenstelling met onze reis van vorig jaar naar Nederland, alles kraaknet was en we zeer vlug bediend waren.

Ook in Duitsland zijn er files (wegwerkzaamheden) en met een kleine vertraging kwamen we aan in Keulen. Alvorens naar de Zoo te rijden werd er nog een klein ommetje gemaakt naar een grote aquariumzaak om ons van de openingsuren te vergewissen.

Eenmaal in de Zoo aangekomen haastte iedereen zich naar Das Aquarium am Zoo. In de donkere gangen hoorden we hier en daar Vlaams, met een Aantwaarps accent, spreken. Al gauw klonk er "Ha, de Swa, de Susse, hoi de Walter", ….. de mannen en vrouwen van onze zustervereniging De Minor Rupel Vaartland.

Vanaf hier in het aquarium had iedereen de vrije keuze om zijn dag in te delen. Sommigen brachten na het bezoek aan het aquarium nog een bezoek aan de Dierentuin en/of aan de plaatselijke aquariumzaak, anderen reden rond de middag met onze bus naar het stadscentrum om daar de namiddag door te brengen.

Zelf was ik gauw uitgekeken op wat er in het aquarium te zien was. Voor mij was het al zeker de derde keer en ik vind dat men eens dringend verandering moet brengen in deze aquariumafdeling. Vele aquaria zijn nog net hetzelfde als jaren terug.

Wij (mijn vrouw en ik) trokken dan te voet naar de aquariumzaak "Welkes Mega Pet" in de buurt. Volgens de gevonden informatie op internet is het de grootse Europese zaak. Of dit zo is weet ik niet, maar het was toch groot (te vergelijken met een kleine supermarkt). Er was een grote keuze aan boeken, divers voedsel, apparatuur en in de aquaria waren er hier en daar vissoorten te zien die bij ons niet courant te vinden zijn. Naast de ruime aquarium- en terrariumafdeling was er ook een grote afdeling voor hond, kat, ratjes, cavia’s enz.

Van daar zetten wij onze tocht te voet verder naar het stadscentrum. Onderweg heb ik kunnen genieten van de prachtige voortuintjes die de mensen daar met grote zorg onderhouden. Om het centrum te bereiken gingen we ondergronds door het station, waar ik tot mijn grote verbazing verscheidene nette drank- en eetgelegenheden vond. Keuze genoeg en allemaal zeer verzorgd, prijselijk en het heeft goed gesmaakt.

In het stadscentrum was het zeer druk (nog drukker dan in onze Brusselse Nieuwstraat). We verlieten gauw deze drukke omgeving en genoten nog even op het plein voor de Dom van de straatartiesten (al of niet onder invloed van de drugs) en stapten nog eens vlug de Dom binnen.

De terugweg naar de Zoo (+/- 2 km) hebben we, ook te voet, langs het wandelpad naast de Rijn afgelegd. Omdat we nog te vroeg waren hebben we nog een bezoek gebracht aan het prachtig park tegenover de Zoo. Hier kon je genieten van een uitgebreide planten- en bloemenpracht en sprongen eekhoorntjes van de ene tak naar de andere. Zelf de reigers aan de vijverkant kon je tot op enkele meters naderen terwijl ze naar de karper(tje)s in de vijvers aan het lonken waren.

Alvorens de bus in te stappen peilde ik voorzichtig naar de reacties van onze leden. Blijkbaar had iedereen al een aangename namiddag gehad.

Maar de dag was nog niet ten einde want er was nog een halte in Monschau voorzien. In plaats van terug te keren langs de autostrade koos onze chauffeur voor een terugkeer langs de binnenwegen. Via Euskirchen en Simmerath bereikten we Monschau. Hier was iedereen vrij om op eigen houtje het avondmaal te gebruiken. Alhoewel er eetgelegenheden genoeg waren, belandde een aantal leden in hetzelfde restaurant. Onze voorzitter, als laatste toegekomen, was als eerste gediend. Hoe doet hij het toch?

Rond 21u15 trokken we dan voldaan terug naar België en tegen elven waren we terug aan ons lokaal.

Danny