wie is online

We hebben 27 gasten en geen leden online

Login/Registreren

Polls

Welk type lezing wil je liefst bijwonen

Reisverslagen - 8.3%
Aquariumplanten - 20.8%
Gezelschapsvissen - 33.3%
Cichliden - 33.3%
Vijver - 4.2%

Aantal stemmen: 24
De stemmen voor deze enqute is afgelopen on: mei 10, 2017

Clubreis Paradisio 2008

Afdrukken E-mail
Zaterdag 10 mei genoten we met een volgeladen bus van onze clubreis naar Paradisio. Je kan je niet inbeelden wat er op korte tijd in zo’n park allemaal kan veranderen. We gaan eerst een kijkje nemen in de subtropische serre Oasis. Er zijn veel tropische vogels, sommige in kooien, andere vrij rondvliegend of scharrelend tussen de struiken. Vooral de neushoornvogels met hun prachtige kleurenpatronen vallen erg op. Wat verder trekken de reuzenschildpadden je aandacht. Amai gelukkig kunnen ze niet op je tenen trappen. Even voorbij de stokstaartjes voel je een frisse bries van een grote waterval; langs achteraan kom je via een trap bij het begin van een hangbrug die je over de vijver brengt. Zo kan je de prachtige planten ook eens van bovenaf bekijken. 
Als we de serre verlaten gaan we een kijkje nemen bij de papegaaien. Blijkbaar is er ééntje bij die een boon heeft voor Roger’s fototoestel. Even meer naar links, rechts, boven of onder, het helpt allemaal niet. Deze coco wil vlak voor de lens zitten en blijft ons volgen zover zijn kooi reikt. 
Dan zullen we nu maar eens een kijkje gaan nemen in de Mersus Emergo. In deze enorme walvisvaarder is een grote didactische tentoonstelling opgesteld waarin de bezoekers erop gewezen wordt wat er allemaal verkeerd kan gaan met onze planeet en wat we zelf kunnen doen om zoveel mogelijk in stand te houden. Ook hier zijn heel veel dieren, vooral vele soorten landschildpadden, tentoongesteld.  Op het dek genieten we even van het mooie lenteweer en van een frisse pint.
Naast de Mersus staan schoenbekooievaars, die hun naam niet gestolen hebben en wat verder lopen een paar giraffen rond.  Verderop zijn graafwerken aan de gang en kan je al een glimp opvangen van de grote Indonesische tuin – het rijk van Ganesha – waar men nog volop aan ’t werken is.
Het eilandje Madidi lijkt verlaten, maar de lemuren zijn blijkbaar in de schaduw gaan rusten en we kunnen ze met een beetje speurwerk van heel dichtbij bekijken. ’t Zijn echt pluchen bollekes, en er lopen ook een paar baby’tjes bij.
De Chinese tuin – Droom van Han Wu Di – is prachtig. Je wandelt erdoor via een gaanderij die versierd is met Chinese snuisterijen. Links en rechts zie je allerhande vogels en waterpartijen. Wat verder hangt een enorme gong en zo komen we aan een trap die ons naar een loopbrug brengt, hoog in de bomen. De ene loopbrug volgt op de andere, maar we vergeten de laatste trap naar beneden te nemen en moeten door de nettentunnel kruipen om zo in de speeltuin te belanden.
Langs de speelse pinguïns komen we aan de ruïne waar de roofvogeldemonstratie doorgaat.  Prachtige roofvogels zoals valken, arenden, gieren en uilen vliegen over onze hoofden. Er zijn zelfs gieren die op hun eentje tussen het publiek een wandelingetje gaan maken, zelfs na de show. 
Uiteraard mag een bezoek aan het kasteel waar de aquaria opgesteld staan niet ontbreken. Het hoge zeeaquarium waar de trap naar de verdieping rond gebouwd is steelt de show. Prachtig is het: langs alle kanten zie je bont gekleurde visjes opduiken en terug verdwijnen tussen de rotsen en de wieren. Na alle aquaria gekeurd te hebben gaan we nog vlug voorbij de uilen en dan richting parking waar de bus ons opwacht.
Van Paradisio rijden we naar Viane om de aquariumtentoonstelling van de plaatselijke club “De Siervis Geeraardsbergen” te bezoeken. Gelukkig is er een  cafetaria waar we na ons bezoek aan de mooie en goed verzorgde tentoonstelling een lekkere  “Witkap - pater” kunnen drinken vergezeld van een heerlijke mattentaart.
Ik hoop dat iedereen die mee was er evenveel van genoten heeft als ik, en … ik wil die Ganesha tuin ook nog wel eens zien, dus zullen we binnen een paar jaartjes nog eens teruggaan. 
Maar volgend jaar gaan we naar …… de grotten van Han!
Hou alvast de zaterdag voor Pinksteren vrij!
 
Ria